Βαδίζοντας στο μονοπάτι της ιστορίας των σνακ...

Στις Ηνωμένες Πολιτείες του 19ου αιώνα, το ενδιαφέρον για τα σνακ άλλαξε. Οι άνθρωποι πέρασαν από την κατανάλωση φυσικών τροφίμων στην κατανάλωση έτοιμων εμπορικών σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αλάτι. Σήμερα, στις αρχές του 21ου αιώνα, είναι αυτά τα επεξεργασμένα τρόφιμα που θεωρούνται σνακ. Και χάρη στην εξέλιξη της βιομηχανίας σνακ τροφίμων, οι επιλογές σνακ έχουν αυξηθεί σημαντικά. Παρόλο που μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, τα κλασικά σνακ όπως τα αποξηραμένα φρούτα, οι ξηροί καρποί και οι μπάρες σοκολάτας είναι καινοτόμα προϊόντα για περισσότερα από 100 χρόνια.

1912

Η δεκαετία του 1910 – Το 1912, στην ​​Αμερική πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά για πρώτη φορά το Oreo – το πιο εμβληματικό μπισκότο σάντουιτς στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας,εμφανίστηκαν οι καραμέλες Pep-O-Mint, ενώ η Tasty Baking Company έβγαλε στην αγορά τα Tastykakes, τη σοκολάτα σε ατομική συσκευασία που έφερε επανάσταση στο σνακ εν κινήσει.

1920

Δεκαετία 1920 – Το σνακ άρχισε να ανθίζει κατά την εποχή της τζαζ, όταν εμφανίστηκαν στην αγορά θρυλικά γλυκά σνακ, όπως τα Nestle Drumsticks, Butterfinger, Mike and Ike, Heath Bars, Reese’s Peanut Butter Cups, Mr. Goodbar και Oh Henry.

1930

Τη δεκαετία του 1930 – Τα Lay’s Potato Chips, Frito Corn chips, Snickers, Twinkies και Ritz Crackers εισήχθησαν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης. Ταυτόχρονα, οι έρανοι των Girl Scouts για μπισκότα έγιναν τόσο δημοφιλείς που έπρεπε να αναθέσουν την παραγωγή μπισκότων σε εμπορικούς αρτοποιούς.

1940

Η δεκαετία του 1940 – Αυτό που είχε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στη βιομηχανία σνακ και στις τάσεις αυτής της δεκαετίας ήταν η εμπλοκή των ΗΠΑ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δημοφιλείς και πρακτικές προσθήκες στα κιτ σιτηρεσίου στρατιωτών ήταν τα Tootsie Rolls, τα M&Ms και άλλες ανθεκτικές στη θερμότητα σοκολάτες. Μετά τον πόλεμο, νέα προϊόντα εμφανίστηκαν στην αγορά, όπως Smarties, Junior Mints, Almond Joys και Cheetos

1950-1960-1970

Δεκαετίες του 1950, του 1960 και του 1970 – Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η οικονομία άρχισε να ευδοκιμεί και οι Αμερικανοί έχουν δει την άνοδο των franchise fast-food που κατέλαβαν τον κόσμο μέσα σε λίγες δεκαετίες. Αλλά εκτός από το χάμπουργκερ, την πίτσα, τα νάτσος και τα τάκος, υπήρχαν σνακ όπως Pringles, Doritos, Apple Jacks, Funyuns, Lucky Charms και Pop-Tarts. Κατά τη δεκαετία του 1970, οι γυναίκες άρχισαν να μπαίνουν στο εργατικό δυναμικό, γι' αυτό και δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στα προμαγειρεμένα τρόφιμα συσκευασμένα σε μεγάλα βάζα τροφίμων. Και υπήρχαν επίσης μερικά άλλα υπέροχα σνακ, όπως το Reese’s Pieces, το Twix, το Pop Rocks και το instant ramen.

1980-1990

Δεκαετίες 1980 και 1990 – Πρέπει να ευχαριστήσουμε τις δεκαετίες του 80 και του 90 για τα Teddy Grahams, Handi-Snacks, Fruit Roll-ups, Ranch Doritos, Airheads, SnackWells Devil’s Food Cookies, Bagel Bites και πολλά άλλα.

Ο 21ος αιώνας

Ο 21ος αιώνας – Τα τελευταία 20 χρόνια, τα σνακ απολάμβαναν μια ευρύτερη ποικιλία σνακ από ποτέ. Τα ζαχαρωτά έχουν γίνει το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς ζαχαρωτών στις ΗΠΑ. Άλλοι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές σνακ είναι οι Hershey's, Quaker, Smucker's, Cheerios, Pillsbury, Frito-Lay και πολλοί άλλοι.